Verken de omgeving

Erop uit trekken tijdens uw bezoek aan de B&B? We hebben een aantal leuke lokale suggesties voor u!

Mosselen, oesters en krukels rapen

Het is een heel bijzondere beleving; je eigen maaltje aan mosselen, oesters en krukels bij elkaar scharrelen. Langs de kustlijn van Yerseke kunt u uw hart ophalen met het rapen van diverse schelpdieren, wanneer het water zich terugtrekt (klik hier voor de getijden)laten de oesters zich zien. Vaak vergroeit aan stenen of aan elkaar , hierdoor kan een kleine hamer en beitel handig zijn bij het rapen. Toegestaan is 10 kg per persoon per dag, verder zijn er nog een aantal regels waar u zich aan dient te houden: klik .

Lees meer op de website van Nationaal Park Oosterschelde.

Een dag vissen of rondvaren

Wilt u een dagje vissen op de Oosterschelde? Of zelfstandig een rondvaart maken? Bij ‘t Zagertje kunt een boot huren zonder of met volledig verzorgde visuitrusting wanneer u wilt gaan vissen. De boten liggen in de jachthaven van Yerseke en zijn bereikbaar op loopafstand van de B&B.

Een vaarbewijs is niet nodig!

Reserveren doet u telefonisch: (+31)(0)113-572140

Fietsroutes

Verken de vele fietsroutes die Zeeland te bieden heeft of bezoek de natuurgebieden rondom Yerseke. Een mooi voorbeeld is de zilte route Een fietsroute (51,4 km) langs het zilte water van Ooster- en Westerschelde. Onderweg kom je veel te weten over twee belangrijke bodemschatten van Zeeland; mosselen en oesters!

Heeft u geen fiets bij? Geen probleem! Op loopafstand van de B&B vind u de winkel van Zeeuws en Zo, hier kunt u een E-bike of een echte Solex huren.

Reserveren kan telefonisch: +31(0)6-30490489

Zeehonden van dichtbij

Eind jaren ’70 was de zeehond vrijwel uitgestorven door jacht, vervuiling en rustverstoring. In de Oosterschelde is een stabiele groep van rond de 150 dieren. Zij worden niet gehinderd door de stormvloedkering en zwemmen er gewoon door. U kunt de zeehonden van zeer dichtbij bezoeken met een zeehonden tocht zoals verzorgd door Beatrix Events, zij houden op vooraf aangekondigde dagen tochten.

Reserveren kan telefonisch: +31(0)6-22476960